NAKON TUČNJAVE U MADRIDU

Košarkaši Partizana sutra će na svom parketu u Beogradu dočekati Real Madrid, a uoči utakmice vlada napeta atmosfera s obzirom na incidente od prije nekoliko dana u španskoj prijestolnici. Očekuje se paklena atmosfera, a Kraljevi su nakon svega uputili nekoliko zahtjeva koje su Beograđani ispunili.

Kako pišu srbijanski mediji, u taboru Reala plaše se kako će odreagovati navijači Partizana koji su i više nego bijesni, te su Španci sada postavili određene uslove i pojačane mjere bezbjednosti kako bi se izbjegli potencijalni incidenti.

Real Madrid je uoči dolaska u Srbiju zahtijevao pojačano obezbjeđenje hotela od 24 sata, policijsku pratnju na putu Stark arene i obezbjeđenje u blizini klupe, tokom cijele utakmice.

Autobus će pokupiti igrače i osoblje Reala odmah po iskrcavanju iz aviona, kako bi boravak na terminalu bio izbjegnut, a samim tim i kontakt sa javnošću.

Partizan je odobrio sve zahtjeve gostiju, kao i nadležni organi u Beogradu.

Podsjetimo, druga utakmica play-offa između Real Madrida i Partizana je prekinuta u finišu nakon tučnjave igrača na parketu, a Euroliga je izrekla kazne vinovnicima incidenta.

Oba kluba su dobili kaznu od po 50.000 eura, a najgore je prošao Realov Guerschon Yabusele koji je dobio suspenziju od pet utakmica.


Kevin Punter iz Partizana je dobio dvije, a Gabriel Deck (Real) i Mathias Lessort (Partizan) po jednu utakmicu suspenzije uz napomenu da pravo žalbe ne postoji.

Epilog je bio da je isključen ukupno 21 igrač na obje strane te je utakmica registrovana rezultatom koji je bio na snazi u trenutku kada je došlo do tučnjave (95:80).

Partizan inače ima dupli break i potrebna mu je samo još jedna pobjeda za plasman na Final Four.