VIDEO POGLEDALE HILJADE

Zbog visokih temperatura muku mučite sa spavanjem? Popularni "TikTok doktor" objavio je jednostavan trik.

Svi znamo koliko je važno osam satno spavanje. Ali ponekad, bez obzira koliko se trudimo, san nam ne dolazi.

Čak i ako imate rutinu spavanja, a vaši anatomski jastuci, lagana posteljina i čaj ne pomažu, viralni "Doktor" čiji je nadimak na TikToku @youngeryoudoc, podijelio je zanimljiv savjet u svom novom videu kojeg je do sada pregledalo više od 220.000 ljudi.

Ako imate problema sa spavanjem ovaj tiktoker ima savjet za vas – masirajte unutrašnju stranu zgloba od dvije do tri minute i spremni ste za lake i mirne snove.

Osim praktičnog trika za snove, u videu možete pogledati i kako se na brz i efikasan način osloboditi stresa, prenosi Jutarnji.

Ako niti ovaj savjet ne pomogne pokušajte urediti sobu tamnim nijansama.

Da, tamne nijanse stvaraju osjećaj manjeg prostora, ali su izvrsne za stvaranje ugodnog ambijenta, a i tamne su boje trenutno vrlo popularne. Čak i ako se ne odlučite za potpuno tamnu sobu, možete se poslužiti tamnim detaljima ili barem tamnom posteljinom kako bi vaš prostor za spavanje bio opuštajuća oaza u kojoj ćete brzo utonuti u snove.

@youngeryoudoc #bodyhacks #healthhacks #hacks #cantsleep #sleep #stretching #stress #anxiety #vagusnerve #fyp #health#themoreyouknow ♬ original sound - Jeremiah Jimerson

Izvor: Jutarnji.hr