Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo "Šarski Behar" večeras je u sali Doma kulture "Xhemajli Berisha" u Prizrenu upriličilo koncert na kome je prikazan bogat repertoar uvježbanih koreografija.

Pored spleta igara svih sekcija ovog društva, nastupili su i vokalni solisti Selhan Alija, Anel Rustemi i Imet Alija.
Kao gosti na koncertu su nastupili članovi multietničkog kulturno-umjetničkog društva "MESK" iz Prizrena, koji su odigrali nekoliko albanskih i turskih narodnih kola.
Na koncertu je trebalo nastupiti i kulturno-umjetničkog društvo "Igman" iz Hadžića kod Sarajeva, ali je njihov dolazak u Prizren otkazan u posljednjem trenutku, jer organizator koncerta nije uspio da obezbjedi sredstva za njihov smještaj.
Menadžer KUD-a "Šarski Behar" Edis Jonuzi kaže da je u okviru koncerta bila planirana i predstava dramske sekcije KUD "Igman" ali da je zbog nedovoljno prikupljenih sredstava odložena.
"Žao mi je što večeras nije nastupilo i kulturno-umjetničkog društvo "Igman" ali su za njihov dolazak i boravak u Prizrenu trebala određena sredstva koja nismo uspjeli obezbijediti, rekao je Jonuzi i dodao da se poslije ovog koncerta vrše završne pripreme za nastup KUD-a "Šarski Behar" na Balkanskom festivalu bošnjačke kulture, koji će se održati u utorak 10. decembra.
Kulturno-umjetničko društvo "Šarski Behar" postoji dvadesetak godina i ima folklornu, horsku i recitatorsku sekciju, a svojim nastupima na brojnim koncertima i folklornim festivalima u državama u okruženju promovisali su tradicionalnu nošnju i običaje Bošnjaka Kosova.