Snažna mećava tutnji Amerikom: Otkazano skoro 1.800 letova

Gradonačelnik Njujorka je poručio stanovnicima da izbjegavaju puteve i da se pripreme "na nešto najgore što do sada nismo vidjeli"

Istočnu obalu u Americi, od Filadelfije do Njujorka, pogodila je nezapamćena snežna oluja, a meteorolozi predviđaju da bi, zbog rekordnih padavina, snežni prekrivač mogao da dostigne 90 centimetara snega.
 
Vazduhoplovne kompanije otkazale su skoro 1.800 letova, prenela je agencija Reuters. Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na sniježnu mećavu u sjevernom dijelu Istočne obale, a američke savezne države od Nju Džersija do Indijane su pod upozorenjem do utorka.

- Ovo bi mogla da bude najveća sniježna oluja u historiji ovog grada - upozorio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

De Blasio je rekao stanovnicima Njujorka da izbjegavaju puteve i da se pripreme “na nešto najgore što do sada nismo vidjeli”.

Najveće sniježne padavine u Njujorku zabilježene su 11. i 12. februara 2006. godine kada je izmereno 68 centimetara snega. Meteorolozi predviđaju da bi područje Njujorka moglo da bude prekriveno sa 76 centimetara snega, pa i više u nekim predgrađima.

“United Airlains” otkazao je sve letove u utorak sa aerodroma u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji.

“Southwest Airlains” saopštio je u nedelju uveče da je više od 130 planiranih letova u ponedjeljak otkazano zbog oluje.

Prema sajtu Flightaware.com 1.792 leta su otkazana u ponedjeljak, prenela je agencija Reuters.

Pogledajte video: