Burna sjednica Skupštine Kosova

Sjednica Skupštine Kosova počela je žestokim napadom na Vladu predstavnika Samoopredjelenja Glauka Konjufce.

Konjufca je zatražio da se sazove posebna sjednice na kojoj će se raspravljati o 100 dana rada vlade Isa Mustafe.
"Premijer Mustafa je započeo lošu vladavinu i od početka je bio neuspješan", ocjenio je Konjufca i dodao da ni vlada ni bilo ko drugi ne može da bude ponosan na rad institucija dok god ljudi bježe iz svoje zemlje.
"To pokazuje da su vlasti pretvorile zemlju u nešto gdje se ne može živjeti", rekao je Konjufca. 
Konjufca je predstavio i 11 preporuka Vladi koje su pripremile sve tri opozicione partije Samoopredjeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Incijativa za Kosovo. 
Premijer Mustafa odbacio je ocjene Konjufce i detaljno informisao poslanike o preduzetim mjerama i aktivnostima koje su Vlada i ministarstva svako posebno preduzeli na rješavanju problema sa kojima se suočava Kosovo. 
Mustafa je predstavio planove rada Vlade u narednom periodu i zatražio od Konjufce da ne laže i da ne govori o poslanicima LDK koji su se odmetnuli od partije i istakao da poslanici LDK imaju pravo na svoje mišljenje. 
"U vašem govoru, Konjufca, ima mnogo neistine. Nisam podržao nasilje (policije) na protestima. Nije istina da sam roditelja djeteta poginulog u Mađarskoj nazvao neodgovornim, ali je istina da sam rekao da roditelji imaju odgovornost za svoju djecu. Neistina je da sam rekao da će Trepča postati javno preduzeće, pošto sam ja taj prijedlog povukao iz Zakona o javnim preduzećima", rekao je Mustafa. 
Mustafa je takođe rekao da prijedlog preporuka neprihvatljiv jer polazi od neistina. 
Sto dana rada Vlade podržali su u načelu predstavnici vladajuće koalicije, dok su poslanici opozicije kritikovali aktivnosti Vlade Kosova za prvih sto dana vladavine.