Poslanica PDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi kaže da Izvještaj Freedom housa o Kosovu dokazuje tvrdnje opozicije da je vlada koju predvodi premijer Albin Kurti slaba i korumpirana, prenosi Ekonomija onlajn.

Krasniqi je na sjednici Skupštine Kosova govorila i o izvještaju State departmenta o Kosovu, i istakla da taj izvještaj pokazuje da aktuelna vlada nije radila ništa kada je riječ o borbi protiv korupcije.

"U roku od dva dana dobili smo dva izvještaja koji pokazuju da ova vlast nije radila u borbi protiv korupcije, čak se ističe da postoji ozbiljna korupcija u vlasti, problemi sa nezavisnošću pravosuđa i ozbiljna ograničenja slobode izražavanja i slobode medija, uključujući nasilje ili pretnje nasiljem prema novinarima", navela je Krasniqi.

Kako dodaje, izvještaj je ozbiljan udarac za institucije Kosova jer se pominju i drugi nalazi kao što su štrajkovi i nedostatak komunikacije između vlade i sindikata i izrada nekih zakona bez poštovanja odgovarajućih procedura i bez prethodne konsultacije, kao što je Zakon o porezu na imovinu.

Ističe da je aktuelna vlada korumpirana i da je zakazala u svim sferama.

"Sada se kriju i ne pričaju jer su građani videli istinu o nesposobnosti Kurtija i njegovih ministara", rekla je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online