Laži, laži...

Demokratski savez Kosova nastavio je sa serijom postova "Činjenice prije propagande", ovoga puta o ekonomskom rastu u kome navode propagandu vlade o prosječnom ekonomskom rastu od 6,2 odsto za tri godine vlade.

Iz ove stranke na Facebooku poručuju da uz ovakav trend Vlade, Kosovu treba 40 godina da stigne Hrvatsku i punih 80 godina do prosjeka Evropske unije.

„Bez pandemijske i postpandemijske godine, privreda Kosova je rasla u prosjeku za samo 3,6 odsto godišnje. U prethodnih 10 godina prosječan godišnji rast iznosio je 4,7 odsto. Nedostatak centralnih kapitalnih investicija i raspodela punih 811 miliona eura pomoći bez efekta, razlozi su tako niskog ekonomskog rasta“, navode iz LDK.

Dodaju da bez investicija i kapitalnih projekata nema razvoja.

“Razlog za nedovoljan privredni rast je nedostatak kapitalnih investicija. Podsjećamo da su u posljednje tri godine centralne investicije samo 11 odsto. Naime, Vlada je za ove tri godine izdvojila 811 miliona eura pomoći. Bez investicija i kapitalnih projekata nema razvoja. Propaganda ne čini ekonomiju. Konačno, blagostanje i razvoj se ne mogu sakriti jer utiču na naše građane na svakom njihovom koraku", dodaju.

Izvor: Kosovo Online