Nemamo razvoj!

Iz Demokratskog saveza Kosova tvrde da je pokušaj Pokreta Samoopredjeljenje da predstavi ekonomski rast na Kosovu kao najveći u regionu propaganda.

Kako je ukazano na Facebook profilu te stranke, činjenice su uvijek prije propagande, a Kosovo je devet godina od 11, od proglašene nezavisnosti, imalo najveći rast u regionu.

Ističu da takvo stanje ne predstavlja ništa neobično ove godine te da je ovogodišnje hvalisanje samo navika.

"Nema dana da Vlada ne da propagandnu vijest. Danas su odlučili da privredni rast predstave kao najveći u regionu. Biće samo 3,7 odsto, što je niže od prosjeka za 10 godina prije populista; ali dovoljno da se napravi propagandni materijal. Podsjećanja radi, ova vlada je obećala privredni rast od 6 odsto. Danas bilježe povećanje od 3,7 odsto. I umjesto da prihvate neuspjeh, poređenje sa regionom smatraju hvalisanjem", navodi se.

Ukazuju i da se na Kosovu pokazuje veći procenat povećanja jer ima nisku ekonomsku osnovu.

"Kosovu je potreban ekonomski rast od 5 do 6 odsto da bi se razmotrio poseban razvoj sa regionom! Sa ovim trendom našoj zemlji treba 40 godina da stigne do Hrvatske! Nemamo razvoj, jer nema investicija! Bez ulaganja nema razvoja. Propaganda je suva! Vara, ali ne nudi! Kosovo se vara! Činjenice uvijek prije propagande", naglašava se.

Izvor: Kosovo Online