Propaganda

Poslanica iz redova LDK Doarsa Kica-Xhelili istakla je da Vlada Kosova manipuliše međunarodnim izvještajima o indeksu borbe protiv korupcije i slobodi medija.

Kica-Xhelili je u videu objavljenom na Facebooku istakla da zemlje u međunarodnim izjveštajima mogu da budu na vrhu iako nemaju šta da poboljšaju.

Ukazuje i da Vlada Kosova u nekim slučajevima uzima kao parametar 2022. godinu, kako bi prikrila rezultate iz 2023. kada je zabilježena stagnacija u svim oblastima.

"Vlada kaže da smo 22 mjesta više u indeksu slobode medija prema 'Reporterima bez granica'. Po propagandi, dijeli nas samo pet mjesta u odnosu na lani, a u stvari ako gledamo po bodovima, samo smo jedan bod više. Možete li da zamislite, kada Vlada govori o Projektu svjetske pravde i Izvještaju EU, govori o 2022. godini, gdje ostavljate 2023. godinu? Zašto to krijete? Propaganda je sve, jer ste 2023. godine imali stagnaciju i to potvrđuju i Svjetski projekat pravde i Izveštaj EU, a zapravo Izvještaj o napretku EU je među najgorim izvještajima ikada. Možete da nastavite sa manipulacijom brojevima, ali mi smo tu da građanima pokažemo činjenice prije propagande", poručila je ona.

Izvor: Kosovo Online