Opasno i negativno

Lider Demokratske partije Albanaca (DPA) u Sjevernoj Makedoniji Menduh Thaçi rekao je da miješanje premijera Kosova Albina Kurtija u izbore u Sjevernoj Makedoniji ugrožava Kosovo, prenosi Ekonomija onlajn.

Thaçi ističe da bi Kurtijevo podržavanje neke političke partije na kraju moglo ugroziti i samog premijera Kurtija i njegovu stranku.

"Vi (Kurti) dovodite Kosovo u opasnost sa ovom političkom semantikom koja vam daje do znanja da možete podržati određenu političku stranku. U budućnosti će Kurti rizikovati i svoju poziciju ali i Samoopredjeljenje", rekao je makedonski političar na Teve 1.

Dodaje da nekoliko stvari nisu jasne niti transparentne u pogledu Kurtijevih akcija.

"Na primjer, jedno pitanje ostaje neodgovoreno, kako Samoopredjeljenje može da se sastane sa makedonskom vladinom strankom SDSM usred Prištine i stvori veoma pozitivne odnose, a ne sa albanskom strankom koja je apsolutna većina u albanskoj političkoj naciji, bar u brojkama koje smo imali prilike da vidimo do sada“, rekao je Thaçi.

Istakao je da je uključivanje kosovskih institucija u izbore u Sjevernoj Makedoniji opasno i negativno za državu i same građane.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online