Kosovo još pod sankcijama!

Bivši gradonačelnik Prištine i nekadašnji potpredsjednik Samoopredjeljenja Shpend Ahemti istakao je da se vlada Albina Kurtija bavi pitanjima dinara i ćirilice kako bi dobila podršku birača, ne mareći za kritike međunarodne zajednice zbog činjenice da takve odluke pogađaju srpsku zajednicu.

Ukazuje da se Kurti bavi soprednim temama kako bi izazvao emotivnu reakciju Albanaca.

"To je selektivno iznošenje činjenica da se izazove emotivna reakcija, najlakše je kod nas, kosovskih Albanaca, izazvati emotivnu reakciju, pričajući sa nama o dinaru, ćirilici i sličnim stvarima, a međunarodna zajednica nas krivi, jer smo u posljednjih šest mjeseci politikama gađali samo srpsku zajednicu", rekao je Ahmeti za Klan Kosova.

Poručuje da građani treba da obrate pažnju na konkretna djela, a ne ono što govore predstavnici vlasti.

"Uvijek kažem ne slušajte šta govore, već šta rade. Kakve su to brojke, projekti koji su poboljšali život građana. Ovu vlast ne poredim sa prošlošću i uopšte nisam impresioniran ako su bolji od ostalih", istakao je on.

Osvrnuo se i na odluku Vlade Kosova po pitanju manastira Visoki Dečani i naglasio da je to ispravna odluka, ali da vlast nije trebalo da zavarava građane pričama o članstvu u Savjetu Evrope i napretku, s obzirom na to da je Kosovo i dalje pod sankcijama.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova