Vraćanje zemljišta manastiru Dečani

Zamjenik ministra spoljnih poslova i dijaspore Kosova Kreshnik Ahmeti rekao je da je jedini uslov za članstvo Kosova u Savjetu Evrope ispunjen, a to je sprovođenje presude Ustavnog suda o vraćanju 24 hektara zemljišta manastiru Visoki Dečani, prenosi Ekonomija onlajn.

Ahmeti je na konferenciji za medije zajedno sa ministarkom privrede Artane Rizvanolli rekao da je to bio jedini uslov da Kosovo pristupi Savjetu Evrope.

"Implementacija odluke o vraćanju imovine manastiru Dečani jedini je uslov za ulazak Kosova u Savjet Evrope“, rekao je Ahmeti.

Inače, premijer Kosova Albin Kurti saopštio je danas da je vlada naložila Katastarskoj agenciji Kosova da sprovede odluku Ustavnog suda u vezi sa vraćanjem zemljišta manastiru Visoki Dečani.

Kako je naveo, ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gërvalla-Schwarz poslala je verbalnu notu kojom je obavjestila Savjet Evrope o odluci vlade.

"Tamo je 22. marta vanredni sastanak Komiteta, sredinom aprila Parlamentarna skupština, i krajem maja Savjet ministara u Savjetu Evrope koji odlučuje o našem članstvu“, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online