U ovom trenutku...

Politički analitičar Arton Demhasaj, komentarišući izjave izaslanika SAD Gabriela Escobara uoči današnje posjete Kosovu, kazao je da SAD imaju glavni problem sa premijerom Albinom Kurtijem kao pojedincem, te da je Kurti došao u poziciju u kojoj je bio bivši komunistički lider Albanije Enver Hoxha koji je ostao izolovan u odnosima sa ostatkom svijeta, prenosi Teve 1.

Demhasaj kaže da se Escobarov dolazak odnosi na pitanja dinara i Zajednice srpskih opština, te da će on ponovo pokušati da pronađe rješenje za ta pitanja.

"Escobar dolazi da pokuša ponovo", kazao je Demhasaj.

Navodeći da su na molitveni doručak u SAD bili pozvani bivši premijeri, kao i drugi politički protivnici, a nisu ni aktuelni premijer, niti predsjednica Kosova, Demhasaj kaže da to pokazuje da su mjere prinude protiv visokih zvaničnika na snazi.

"U ovom trenutku, premijer Kurti je došao u situaciju kao bivši komunistički lider Albanije Enver Hoxha, koji je prekinuo odnose sa čitavim demokratskim i nedemokratskim svijetom toga vremena, pa je ostao kao izolovana zemlja bez odnosa sa susjednim zemljama", naveo je Demhasaj.

Izvor: Kosovo online/Teve 1