Razvoj privrede

Predsjednica Vjosa Osmani i premijer Albin Kurti učestvovali su na ceremoniji otvaranja kompanije, koja će povezati građane Kosova sa najvećim onlajn tržištem u Evropi za kupovinu i prodaju automobila.

Kurti i Osmani pozitivno su ocenili saradnju kompanije "Gjirafa" i "Carvago" iz Češke, naglasivši  da ova inovacija ima značajnu ulogu u razvoju privrede.

 „Zaista je zadovoljstvo promovisati inovativni proizvod kompanije "Gjirafa", kao identifikacioni znak naše države. Gjirafa je jedna od uspješnih priča, ovo pokazuje da Kosovo može da pokaže više. Inovacije imaju suštinsku ulogu za razvoj naše privrede, doneće profit ne samo našoj državi, već će direktno uticati na živote naših građana. Kosovo je zainteresovano da se što više poveže sa evropskim tržištem i „Carvago“ je takva prilika. Zadovoljstvo je što danas saradnja sa Češkom produbljuje“, rekla je ona.

Premijer Albin Kurti je istakao da je saradnja ove dve kompanije veoma važna, dodajući da su digitalnoj ekonomiji potrebni digitalni autoputevi.

„Zadovoljstvo je govoriti pred vama, kada obeležavamo još jedno uspešno dostignuće u tehnološkom sektoru, partnerstvo između digitalne kompanije "Gjirafa' i "Carvago" iz Češke. Naša vlada je posvećena pružanjem podrške ovom potencijalu stvaranjem povoljnog okruženja. Digitalnoj ekonomiji su potrebni digitalni autoputevi", rekao je on.

Inovativna usluga omogućava kupcima da kupuju vozila iz udobnosti svojih domova. Posvećen transparentnosti i kvalitetu, Karvago garantuje stanje svakog automobila, jer njegovi stručni tehničari lično pregledaju svako vozilo prije nego što bude pušteno u prodaju, saopšteno je danas na pokretanju rada kompanije koja građane Kosova povezuje sa najvećim onlajn tržištem u Evropi za kupovinu i prodaju automobila.