Ambasador Velike Britanije

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nicholas Abbott rekao je da je ponosan na obuku koju je London pružio KBS-u, i pozvao one koji kako je naveo vode Kosovo, da stvore viziju modernog, demokratskog društva, koje podržava, ohrabruje i štiti svoje građane svih zajednica bez razlike.

On je u video snimku na društvenoj mreži Facebook kazao da je pored mjesta koje je posjetio shvatio da Kosovo zaslužuje uspjeh.

"Bilo je to posebno iskustvo. Topla dobrodošlica ljudi ovde učinila je rad i život drugačijim od svega što sam ikada ranije radio. Iako je bilo izazova u posljednje četiri i po godine, uključujući i kovid", rekao je Abbott.

On je dodao da bliski i čvrsti odnosi između Kosova i Velike Britanije znače da ostaju partneri i saveznici.

"Ponosan sam na obuku koju smo pružili KBS-u, a naš fokus će i dalje biti na podršci porodicama koje još čekaju vijesti o njihovim najmilijima koji se i dalje vode kao nestali", rekao je odlazeći britanski ambasador na Kosovu.

Abot je takođe imao poruku za lidere Kosova.

"Nemam lak recept za rješenje, ali pozivam one koji vode Kosovo da stvore viziju modernog, demokratskog društva, koja podržava, ohrabruje i štiti svoje građane svih zajednica bez razlike", poručio je on.

Izvor: Kosovo Online