Poslanik PDK

Poslanik PDK Ardian Kastrati istakao je da je vlada premijera Albina Kurtija uništila odnose sa saveznicima Kosova, dobila sankcije, i prihvatila autonomiju za kosovske Srbe, prenosi Front onlajn.

Kastrati je pomenuo i pitanje priznanja, sankcija, kao i druge probleme sa kojima se Kosovo suočava.

"Za tri godine na vlasti Kurti je realizovao rusko-srpske scenarije za Kosovo. Vlada Kosova je pogoršala odnose sa glavnim sponzorima, poput SAD i EU. Prihvatila je sankcije od 300 miliona eura onih koji su bombardovali Srbiju, prihvatila političko-teritorijalnu autonomiju za Srbe koja je potpuno van ustavnog poretka Kosova i uništila privatni sektor kao najvećeg poslodavca i smanjila plate u javnom sektoru“, rekao je Kastrati.

On je govorio i o korupciji aktuelne vlasti, pominjući afere vrijedne milione eura.

"Da ne pričamo o korupciji, imate milionske poslove sa Martinom, milionske poslove u KEK sa Nagipom, milionske poslove u državnim rezervama sa Ridijem. U međuvremenu, tri godine bez kapitalnih investicija, bez puta, bez velikog projekta, bez stranih ulaganja. U spoljnoj politici nema priznanja osim degradacije spoljne službe kroz osrednji kadar koji predstavlja Donika Gërvalla-Schwarz“, kazao je Kastrati.

Prema njegovim riječima, ni Rusija ni Srbija nisu ni sanjale da će Vlada Kosova 2024. godine realizovati zloslutne rusko-srpske planove.

"Rusija i Srbija ne bi ni u najluđim snovima zamišljale da će Vlada Kosova 2024. godine realizovati zloslutne rusko-srpske planove za Kosovo. Nama to izgleda kao san, ali ovo je gorka stvarnost sa Kurtijem na čelu vlade", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Frontonline