Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova (PDK) Vlora Çitaku ocjenila je da je sjednica SB UN o Kosovu diplomatski autogol kosovskih vlasti i premijera Albina Kurtija, za koga je kazala da ima potrebu da bude "veći i važniji od nacionalnog interesa Kosova".

"Umjesto da se diplomatski fokus Kosova usmeri na stvaranje novog i pozitivnog političkog pejzaža nakon terorističkog napada u Banjskoj, uz osnovni nedostatak koordinacije sa glavnim saveznicima Kosova (koji nam obezbjeđuju oružje i sredstva), mi se ponašamo kao neprijatelji, paranoično skrivajući naše postupke. Dinar čini manje od dva odsto kosovske privrede. Kao simbol Srbije i paralelnih institucija treba ga zabraniti i Kurtiju se niko ne suprotstavlja po ovom pitanju - ni opozicija ni ambasade, ali se pokazuje njegova potreba za krizama, za suprotstavljanjem saveznicima, za zatezanjem situacije da bude on veći i važniji od nacionalnog interesa Kosova", napisala je Çitaku na Facebooku.

Ona je ocjenila da je sramota da se o dinaru i drugim pitanjima raspravlja pred SB UN.

"Sramota je da se o pitanju dinara, ali i svim drugim temama, umjesto između Kosova i Vašingtona, sada raspravlja u Savjetu bezbjednosti UN, gdje će biti i  Rusija. Diplomatski autogol! Loša pozorišna predstava Kurtija! Politička beda!", navela je Çitaku.

Izvor: Kosovo Online