Gradonačelnik Drenasa

Gradonačelnik Drenasa Ramiz Lladrovci kaže da je peticija za smjenu gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru Kosova promašaj Kurtijeve vlade, dodajući da bi najbolje vrijeme za održavanje izbora za gradonačelnike bilo zajedno sa parlamentarnim izborima, prenosi Gazeta blic.

"Peticiju smatram nerazumnom, vidim je kao promašaj vladine strategije za sjever, jer su četiri predsjednika članovi političkih subjekata koji su uspjeli da se usklade sa krupnim, političkim interesima, kao što su bezbjednost, red, legitimitet i državljanstvo koje gradimo na Kosovu", rekao je Lladrovci.

Dodaje da se vlada pokazala fleksibilnijom od četvorice predsjednika koji su poštovali odluku i zauzeli poziciju sa nekoliko stotina zasluženih glasova.

"Gradonačelnici se razriješavaju sporazumno uz potpise građana, suprotno državi koju gradimo, suprotno našoj demokratiji i tekovinama naše države, ugrađuje se praksa koja vraća državu i postojeći poredak unazad. To stvara situaciju koja može da poljulja povjerenje i legitimitet, bez razloga i krivice lokalne vlasti, ali ispunjava nepoznate obaveze centralne vlasti", rekao je Lladrovci.

Dodaje da bi najbolje bilo da se izbori u četiri opštine na sjeveru Kosova održe istovremeno sa parlamentarnim izborima kako bi se izbjeglo da se "takve metode ponove u budućnosti".

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic