Na proljeće!

Politički analitičar Yll Hoxha kaže da ne vidi drugo rešenje za Kosovo osim raspisivanja izbora na proljeće, prenosi Dukađini.

"Izbori mogu biti održani prije jeseni, možda već na proljeće, jer ne vidim da postoji drugi izlaz", rekao je on.

Prema njegovim riječima, napredak u dijalogu po pitanju registarskih tablica i energetike postoji, ali osnovni problem nije riješen, a to je ZSO.

“Vidim implementaciju prošlih sporazuma ili određenih fragmenata sporazuma koji nisu povezani sa francusko-njemačkim planom. Mi smo implementirali dva sporazuma koja su van osnovnog sporazuma. Iako je bilo napretka u vezi sa registarskim tablicama i energetikom, ne vidim da ćemo brzo napredovati u osnovnoj tački a to je Asocijacija. Srbija će nastaviti da sabotira sporazum, Kosovo će oklevati da izvrši svoj primarni zadatak, a to je implementacija Asocijacije“, rekao je on.

Hoxha je dodao da je vizna liberalizacija dobra vijest.

"To je dobra vijest jer nas stavlja u ravnopravan nivo sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana. Nema smisla da se vize liberalizuju i da Španija tako nešto ne prihvati. Razlog zašto Španija ne priznaje Kosovo nema veze sa antialbanskim i antikosovskim stavovima, već sa idejom secesije”, naglašava Hoxha.

Izvor: Kosovo Online/Dukadjini