Direktor KDI-a

Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj reagovao je na visoke računa za struju koji su građanima Kosova stigli u decembru i istakao da im je jedino preostalo da svoju djecu naviknu na nemaštinu i štednju, dok se, sa druge strane, premijer Albin Kurti hvali u medijima privrednim i ekonomskim razvojem.

Miftaraj je na Facebooku ukazao da će roditelji sa Kosova tokom zime, zahvaljujući aktuelnoj vladi, svoju djecu umotavati u ćebad "prozvedenu u demokratskoj Kini".

"Vi koji ste tokom decembra mjeseca koristili struju da grejete djecu, znajte da je mjesec januar još 'duži'. Promjenite strategiju, tretirajte struju kao relikviju i ne koristite je, naprotiv, tokom hladnih noći pričajte i držite predavanja o tome kako struju treba štedjeti. Struja se može koristiti samo u izuzetnim slučajevima, i to samo kada se vrhovni lider Kosova, Njegova ekselencija Albin Kurti, pojavi u medijima i kaže kako cvijeta kosovska privreda, ekonomski razvoj, i smanjuje se nezaposlenost, i kako su zemlje regiona, a i EU ljubomorni na dostignuća bez presedana nekada najsiromašnije zemlje u Evropi. Sve ove rituale izvodite pod svijetlom svijeća i umotani u ćebad proizvedene u 'demokratskoj' Kini", naveo je Miftaraj.

Izvor: Kosovo Online