Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi pozvala je premijera Albina Kurtija da obavjesti Skupštinu o sadržaju posljednjeg sastanka u Briselu, preneo je Dukađini.

Krasniqi je izrazila zabrinutost zbog nedostatka informacija u procesu dijaloga i zatražila transparentnost od Kurtija.

"Nadam se da bi i sam premijer Kurti trebalo da zna kako da dođe i obavjesti parlament šta se desilo u Briselu, a ne da to ostavi kao Ohridski sporazum, uzme ili ostavi, kako je ovaj sporazum prošao. Ali sad čekamo sutra, imamo još jednu sjednicu, vjerujem da će se sljedeće nedjelje znati šta se desilo, da će doći i izvestiti skupštinu. Ali, kao što je poznato, premijer do sada nije odgovarao ni na poslanička pitanja u Skupštini“, izjavila je ona.

Krasniqi dodaje da možda postoje poverljiva pitanja koja ne bi trebalo da se iznose javno, napominjući da Kurti treba da prenese više informacija kako bi se povećala transparentnost u dijalogu sa Srbijom.

"Dijalog je proces o kojem moramo da budemo informisani. Kurti je premijer svih građana Kosova. Nije bilo nikakve transparentnosti, a on je molio za otvoreni dijalog kada smo mi bili na funkciji... ", primjetila je Krasniqi.

Dodala je do sada Kosovo nema ni priznanje, niti članstvo u međunarodnim organizacijama, već samo, kako je ocjenila, nazadovanje u spoljnoj politici.

Krasniqi smatra da čak ni članovi Samoopredjeljenja ne znaju šta se sada dešava.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini