Bezbjedni samo pod kišobranom NATO-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj poručio je da su vlada i premijer Albin Kurti njihovim eksperimentima izgubili dragocjeno vrijeme, te da je vrijeme da te eksperimente prekinu i da se Kosovo vrati na evroatlantski put.

Haradinaj se sastao sa predsjednikom ogranka AAK u Južnoj  Mitrovici Qazimom Nimanijem i gradonačelnikom Bedrijem Hamzom, sa kojima je razgovarao o najnovijim dešavanjima i problemima u tom regionu.

On je u objavi na Facebooku naveo, da je tokom sastanka izrazio zabrinutost zbog nastale situacije u Trepči koja je natjerala rudare da stupe u štrajk, ali i zbog nemara centralne vlasti u odnosu na Trepču.

"Premijer i Vlada su svojim eksperimentima i akcijama iza leđa građana i saveznika izgubili tri dragocjene godine ne samo u Mitrovici već i cijeloj državi, nanevši priličnu štetu koja se ogleda i u pražnjenju zemlje. Posljednji je trenutak da se ove eksperimentalne prakse prekinu i da se Kosovo hitno vrati na svoj evroatlantski put. Samo pod NATO kišobranom smo bezbjedni", poručioje Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online