Čini prevaru

Nekadašnji savjetnik bivšeg predsjednika Kosova Adil Behramaj izjavio je da premijer Albin Kurti ne želi ujedinjenje, već polarizaciju, te da pogrešno tumači sporazum po kome KBS nije dozvoljeno da ide na sjever, upitavši ga zašto to sada ne promjeni.

Behramaj je na Facebooku naveo da Kurti svoje militante hrani neistinama.

„Albin Kurti ne želi ujedinjenje. On želi polarizaciju. Čini prevaru hraneći militante svojim političkim tumačenjima. On je na današnjem sastanku Generalnog savjeta Pokreta Samoopredjeljenje rekao: `Jedan od mojih prethodnika se zarekao da neće dozvoliti odlazak KBS na sjever, ali granica mora biti očuvana`. Prvo, u tom sporazumu se ne kaže da KBS neće moći na sjever, već se kaže da tamo mogu u koordinaciji sa Kforom. Takođe, drugo, sporazum je iz 2013. godine kada KBS nije bila ni vojska“, istakao je Behramaj.

On je upitao Kurtija zašto sada ne promjeni taj sporazum.

„Sada je ovom prevarantu vrlo lako, pošto je KBS vojska, samo neka obeća da će ih slati na sjever bez koordinacije sa Kforom i ovo pitanje je zatvoreno. Istina je, međutim, drugačija, jer za razliku od KBS, on čak ne šalje Specijalne jedinice na sjever bez koordinacije sa Kforom i Eulexom. Nije ih slao bez njihove dozvole ni prošlog vikenda”, naveo je Behramaj.

Istakao je da se zbog novonastale situacije tolerišu „gluposti" Albina Kurtija.

„Bilo bi bolje da se kaže Generalnom savjetu Pokreta Samoopredjeljenje kako su ušli na teritoriju Kosova sa oklopnim automobilima, kako su dovezli svo to oružje ili čak kako patrola heroja Afrima Bunjakua nije pogođena mecima terorističke grupe. Jedinstvo se stvara kada se ponaša u skladu sa ulogom koju ima, a ne kada se ponaša kao političar", napisao je Behramaj.

Premijer Albin Kurti izjavio je juče da iako je bivši premijer Hasjim Thaçi obećao da neće slati KBS na sjever bez dozvole NATO, granica mora biti zaštićena.

Izvor: Kosovo Online