Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj kaže da je način na koji se tretira dijalog Kosova i Srbije nedopustiv i da ponašanje Vlade Kosova prema saveznicima ide u prilog Srbiji, prenosi Front onlajn.

„Svojim izjavama aktuelna vlada čine uslugu Srbiji, otvara im vrata koja su bila zatvorena zbog svega što su počinili na Balkanu i na Kosovu. Neoprostivo je na koji način Vlada Kosova vodi dijalog i kako tretira partnerstvo sa SAD i prijateljskim evropskim zemljama”, rekao je Zemaj.

Prema njegovim riječima, treba biti oprezan sa izjavama.

“Po mom mišljenju, izjave moraju biti odmerene, moraju biti u skladu sa našim radom i zalaganjem, ali prije svega našim kapacitetima. Nažalost, u ovoj vlasti ima nijansi koje nemaju zapadnu orijentacije i mi se suočavamo s tim posljedicama”, dodao je Zemaj.

Naveo je da izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o preispitivanju odluke o viznoj liberalizaciji za Kosovo treba shvatiti ozbiljno.

„Sloboda kretanja je neophodna, stvorila bi nove uslove i okolnosti za mlade, za građane, za sve nas i mislim da svaki poziv treba ozbiljno tretirati, posebno Njemačke, Francuske i zemalja koje imaju uticaja na integraciju drugih zemalja i na proces dijaloga uopšte”, istakao je Zemaj.

Postupak Ministarstva prosvete o ukidanju besplatnih udžbenika, Zemaj naziva nesposobnošću vlade.

„Loše rukovođenje i prekomjerna nekompetentnost je nešto što je praksa. Roditelji su ranije bili rasterećeni u vezi početka školske godine. Ovakav pristup je pokazao da postoje finansijski interesi zbog kojih građani snose posljedice”, istakao je Zemaj.

Zemaj, kao bivši ministar zdravlja kaže da se zdravstveni sektor suočava sa velikim problemima i da u protekle tri godine ništa po tom pitanju nije urađeno.

Izvor: Kosovo Online/Frontonline