Odnosi vlasti sa SAD loši

Ne očekuje se da će ugovor potpisan za lobiranje u Sjedinjenim Američkim Državama poboljšati imidž Kosova. Opozicija i civilno društvo smatraju da su odnosi vlasti sa SAD loši, a prema njihovim riječima, Kosovo nema taj luksuz da ignoriše Ameriku, na način na koji se do sada dešavalo, prenosi Gazeta express.

Predsjednica Komisije za evropske integracije Rezarta Krasniqi kaže da se Kosovo prvi put nalazi u teškoj spoljnopolitičkoj situaciji.

Smatra da u Sjedinjenim Američkim Državama nema lobiranja, uprkos tome što je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore ugovorilo kompanije za "unapređenje bilateralnih odnosa SAD i Vlade Kosova".

Krasnicqi dodaje da trenutna situacija pogoduje Srbiji da lobira protiv Kosova. Čak i direktorka "Levizjes Fol" Mexhide Demolli izražava skepsu u pogledu lobiranja Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kaže da Kosovo nema taj luksuz da ignoriše Sjedinjene Američke Države.

Posljednjih mjeseci je objavljeno da je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore ugovorilo dvije kompanije za lobiranje u Sjedinjenim Američkim Državama. Te dvije kompanije su na ime Aferdita Rakipi i Avni Mustafaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express