Poslanica LDK

Poslanica LDK Rezarta Krasniqi ocjenila je da vlada svijesno proizvodi nove probleme kako bi skrenula pažnju javnosti sa činjenice da ništa nije uradila u tri godine svog mandata i da je zbog toga i dijalog Kosova i Srbije "izašao iz kolosjeka" i pretvorio se u razgovore o unutrašnjim pitanjima kosovskih institucija, prenosi Gazeta Blic.

"Dijalog treba razvijati radi međusobnog priznavanja, a ne zbog tehničkih tema“, rekla je Krasniqi.

Ona je ocjenila da je Vlada Kosova svijesno proizvodi nove probleme kako se ne bi razgovaralo o njenom učinku.

“Ova vlast pravi nove probleme samo kako bi pobegla od svojih promašaja jer su u posljednjoj godini mandata, a nisu završili nijedan posao. Sve to rade zbog izbora zato što nemaju šta da predstave u kampanji kao svoje rezultate. Sada se više bave izborima u Sjevernoj Makedoniji nego unutrašnjom situacijom”, rekla je Krasniqi.

Ona je dodala da nijedan kredibilan međunarodni izvkeštaj ne ockenjuje pozitivno napredak Kosova ni u razvoju demokratije, borbe protiv korupcije ili ekonomskog razvoja.

"Videli smo posljednji izvještaj iz izvještaja Freedom housa, koji je otkrio da su problemi sa Srbijom među ključnim preprekama na putu Kosova napred. Kosovo je zastalo na putu demokratizacije, ostajući na istom nivou kao prošle godine", navela je Krasniqi.

Ona je najavila da će njena stranka pozvati premijera Kurtija da u Skupštini predstavi rezultate dijaloga u posljednje tri godine.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic