Potrebni prevremeni izbori

Demokratska partija Kosova ocjenila je da je situacija na Kosovu ozbiljna i da je to posljedica nesposobnosti vlasti - lošeg upravljanja i brojnih zloupotreba.

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije Kosova navedeno je da umješanost ove vlasti u razne afere, otkrivaju pravi karakter ove Vlade.

„Od onih sa energentima, državnim rezervama, školskim udžbenicima, trgovinom narkoticima, lošim upravljanjem raznim institucijama i brojnim zloupotrebama službenih dužnosti“, navode iz PDK.

Izražavaju zabrinutost da je, kao rezultat djelovanja ove Vlade, preko 150.000 građana napustilo Kosovo u posljednje dvije godine, te da su troškovi života porasli, a da se broj kosovskih porodica koje su na ivici siromaštva svakim danom povećava.

Navode da je Upravni savjet PDK-a na sastanku održanom 3. jula odlučio da obustavi svaku zvaničnu komunikaciju i prekine institucionalnu saradnju sa premijerom Albinom Kurtijem, predsjednicom Vjosom Osmani i Samoopredjeljenjem, te da je kao rezultat nepoštovanje ove odluke razriješeno nekoliko članova Demokratske partije Kosova.

Izvor: Kosovo Online