Karnevalski nastup

Bivši poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Afrim Kasolli ocjenio je da je premijer Albin Kurti počeo da imitira političku taktiku bivšeg premijera Albanije Salija Berishe iz devedestih godina, koji je, kada je prostor za unutrašnje manevrisanje bio sužen, pokušavao da izvuče političku prednost koristeći albanske političare koji su bili van Albanije, ponekad podržavajući jednog lidera protiv drugog.

Kasolli je to naveo na Facebooku komentarišući nezvaničnu posjetu Kurtija Sjevernoj Makedoniji.

"Albin Kurti je počeo da sledi ovu strategiju u (preševskoj) Dolini i Sjevernoj Makedoniji, zbog unutrašnjih pritisaka. Poslije sramnog neuspjeha sa Blerimom Rekom, vratio se na ovu političku avanturu", napisao je Kasolli.

On je ocjenio da je to "opasna igra".

"U ovoj opasnoj igri koja je u suprotnosti sa tradicijama modernog albanskog nacionalnog projekta, on nailazi na podršku i osrednjih političara poput gradonačelnika Tetova, koji je na sinoćnjem mitingu izjavio da je Albin Kurti premijer svih Albanaca. Logička besmislica. A ovaj drugi, uzbuđen tim karnevalskim nastupom, nije napustio Sjevernu Makedoniju bez preporuke kako da se geostrateški orijentiše", naveo je Kasolli.

Izvor: Kosovo Online