Premijer

Na dodjeli diploma novoj generaciji kosovskih policajaca premijer Kosova Albin Kurti ocjenio je da je policija nastavak OVK "koja se žrtvovala za slobodu" Kosova, prenosi Dukađini.

Kurti je rekao da Policija Kosova ostaje jedna od najpouzdanijih institucija na Kosovu.

„Policija nastavlja da bude jedna od najpouzdanijih institucija, nastavlja da sprovodi ustavnu misiju, štiti život i imovinu građana, održava red i javni mir, sprečava i otkriva kriminal, štiti ljudska prava i slobode i štiti sve građane bez obzira na vjeroispovest, pol ili godine. Policija je nastavak oslobodilačke vojske, naša sloboda je nastala nakon žrtvovanja čitavih generacija u borbi za slobodu i oslobođenje od srpskog okupatora. Kao pripadnici Policije Kosova, bićete deo naše istorije i zajedničkih napora da podignemo i ojačamo našu republiku“, rekao je Kurti.  

Naveo je da je od njegovog dolaska na vlast sprovedeno oko 900 operacija u kojima je uhapšeno oko 3.200 osoba osumnjičenih za  krivična djela - iznude, ubistva, pretnja nasiljem, podmićivanje, napad na ustavni poredak, umješanost u terorističke akte...

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini