Osuda incidenta

Demokratska partija Kosova najoštrije je osudila incident koji se dogodio danas u Skupštini Kosova kada je, kako su naveli, potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi napao poslanika njihove stranke Mergima Lushtakua.

“Kao da uvrede nanesene Kosovu, veteranima OVK, albanskim političkim akterima, narodu Kosova pred slugama Radoičića nisu bile dovoljne, danas je u Skupštini Kosova potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi, umjesto da se stidi i odgovara za prisluškivanje, prvo uklonio sliku koju su stavili na zvučnik a zatim udario flašom poslanika Mergima Lushtakua”, naveli su iz PDK na Facebooku.

Dodaju da predsjednik Skupštine Glauk Konjufca, umjesto da spreči da se to desi on nakon toga pozvao policiju da interveniše i hapsi opozicione poslanike.

“Uvođenje policije u Skupštinu nije smelo da se desi ni u najmračnijem trenutku u istoriji Skupštine Kosova, kada je Pokret Samoopredjeljenje bacio suzavac i ugrožavao život poslanika. Sad je sve jasno. Ova Vlada, ovaj premijer, ova vlast, jasno pokušava da sakrije koordinaciju i saradnju sa Milanom Radoičićem, koristi sva sredstva, čak i nasilje, protiv poslanika opozicije. Ova Skupština i ova Vlada više nemaju nikakvog smisla i kredibiliteta”, dodaju iz stranke.

Ističu da “Vlada koja sarađuje sa srpskim kriminalcima, na štetu interesa i građana Kosova, treba da ide kući.

"Kosovu su potrebni novi izbori, na kojima će građani izabrati kredibilnu Vladu koja će vratiti zemlju na pravi put ka evroatlantskim integracijama”, rekli su iz stranke.

Izvor: Kosovo Online