Pozvao tužilaštvo da reaguje

Mediji su danas objavili audio snimak razgovora člana Srpske liste Slavka Simića i šefice poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoze Kusari-Lile, za koji se tvrdi da je vođen prošle godine, a u kom Simić pominje da je ona razgovarala sa potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem. Tvrdnje o sadržaju tog razgovora poslužile su opoziciji za optužbe na račun Pokreta Samoopredjeljenje.

Zbog ovog snimka, poslanik opozicione PDK Abelard Tahiri pozvao je tužilaštvo da preduzme korake prema svim ljudima koji su u komunikaciji sa onima, koje kako je naveo, "goni Tužilaštvo i koji su na crnoj listi SAD“.

"Danas počinje nova era predstavljanja saradnje Samoopredjeljenja sa Radoičićem. Zahvaljujem medijima jer su učinili više od nas za razotkrivanje Albina Kurtija“, rekao je Tahiri.

I bivša ministarka spoljnih poslova Kosova Meliza Haradinaj-Stubla reagovala je povodom navodnog snimka razgovora Kusari-Lile sa Simićem, rekavši da ostavka poslanice Kusari nije dovoljna.

U navodnom razgovoru, prema pisanju portala na albanskom, Simić podsjeća Kusari-Lilu da je sa Radoičićem razgovarala 30-40 minuta, na šta je ona uzvratila "dva, tri minuta".

Izvor: Kosovo Online/Nacionale/Dukagjini