Portparolka LDK

Portparolka Demokratskog saveza Kosova Sibel Halimi, reagovala je na riječi zamjenika premijera Besnika Bislimija da je Kosovo jedina demokratija na Zapadnom Balkanu, dok su susjedne zemlje nedemokratske, konstatujući da vlada Albina Kurtija treba da bude zahvalna saveznicima nakon oslobađanja trojice policajaca, ali da djeluju bahato i nezahvalno.

Prema njenim riječima, Kurti i Bislimi pokušavaju da "dijele lekcije" zapadnoj diplomatiji kako da se ponašaju prema Srbiji.

"Albin Kurti i njegov zamjenik Besnik Bislimi danas djeluju arogantno i nezahvalno. Oni koji su ljuti što ih Zapad krivi za akcije koje stvaraju tenzije na sjeveru, ironično pokušavaju da dijele lekcije zapadnoj diplomatiji kako da se ophode prema Srbiji", napisala je Halimi na Facebooku.

Dodala je ironično da je "51 odsto građana vjerovatno izabralo da prosvetli diplomatiju SAD i EU, kao i da drže lekcije o demokratiji zemljama članicama NATO-a kao što su Albanija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora, koje ubrzano prolaze kroz poglavlja pristupanja EU".  

 "Arogantni amateri!", zaključila je Halimi.

Izvor: Kosovo Online