Zamjenik premijera

Zamjenik premijera Besnik Bislimi reagovao je nakon oslobađanja trojice kosovskih policajaca optužbama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bislimi je, na svom Facebook profilu, napisao da Vučić nastavlja da se "ruga sopstvenom narodu, pojmu vladavine prava u Srbiji, bezbjednosti regiona i svim međunarodnim faktorima".

Tvrdi da je ta odluka doneta u nadi da će se izbeći napori da se odmah sprovede osnovni sporazum i implementacioni aneks iz Ohrida, kao i da se skrene fokus sa tih tema.

"Koja bi država sa minimumom demokratije i vladavine prava pustila da se brane sa slobode, čak i uz garantovani odlazak u drugu državu, tri uniformisana lica druge zemlje koja su ilegalno i ‘teško naoružana’ ušla na njegovu teritoriju. U stvari, ova odluka jasno razotkriva laž koju je Vučić pokušao da podmetne međunarodnoj zajednici, a to je priznanje da su policajci kidnapovani. I tu treba da počne rasprava o odgovoru koji bi trebalo dati Vučićevoj Srbiji za ovaj čin opšteg ugrožavanja regionalne bezbjednosti", smatra Bislimi.

Izvor: Kosovo Online