Nisu maltretirani

Predsjednik Sindikata Policije Kosova Imer Zeqiri saopštio je da je zdravstveno stanje trojice kidnapovanih kosovskih policajaca dobro i da, prema dostupnim informacijama, nisu maltretirani tokom pritvora, prenosi Koha.

"Informacije koje imamo preko domaćih i međunarodnih organa za vezu govore da je zdravstveno stanje kidnapovanih policajaca dobro. Nema informacija koje su manipulisane osim snimaka objavljenih tokom otmice. Zabrinutost članova porodice bila je izuzetno velika jer znaju da su njihovi najbliži kidnapovani i u rukama nekoga ko nam ne želi dobro. Bili su ponosni jer su znali i zašto su žrtvovani, koliko su bili zabrinuti, osjećali su se i ponosni jer nisu uradili ništa loše, već su branili svoju zemlju", rekao je Zeqiri.

Dodao je da je kidnapovane kosovske policajce zastupao srpski advokat po službenoj dužnosti, jer njihova odbrana mora biti licencirana u državnoj advokaturi u kojoj se nalaze pritvorenici.

"Imali su advokata po službenoj dužnosti, ali advokata države Srbije. Inače da pošaljemo advokata odavde, on bi morao da ima i licencu u advokatskoj kancelariji države u kojoj se nalaze pripadnici kosovske policije, u ovom slučaju u Srbiji. Nemam informaciju da su poslali advokata", kazao je Zeqiri.

Prema njegovim riječima, u napadima tokom protesta na sjeveru povređeno je sedam policajaca, ali su svi zadobili lakše povrede.

"Do sada imamo sedam povređenih policajaca, srećom sa lakšim povredama i svi su se vratili svojim redovnim obavezama", dodao je Zeqiri.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore