Nezadovoljstvo uslovima

Predsjednik Sindikata Policije Kosova Imer Zeqiri izrazio je u intervjuu za Telegrafi zabrinutost zbog ostavki policajaca koje se, prema njegovim riječima, dešavaju zbog njihovog nezadovoljstva uslovima rada dodajući da očekuje da će zahtjevi za poboljšanje uslova rada biti ispunjeni što je prije moguće.

razgovarali o svim potrebama i zahtjevima Sindikata Policije Kosova.

"Na sastanku nam je rečeno da je dosta stvari urađeno za Policiju Kosova, posebno u kapitalnim investicijama, ulaganjima u infrastrukturu, drugu logističku opremu, sve ovo jednom rječju, sve što je potrebno za Policiju Kosova da djeluju na terenu, bilo radi zaštite javnog reda, bilo radi zaštite integriteta zemlje, odnosno kapitalnih ulaganja u iznosima, sa procentom u odnosu na druge godine", naveo je.

Kaže u da je na sastanku bilo riječi i o zdravstvenom osiguranju, zakonu o penzionisanju, prevozu policajaca, dnevnicama, kao i drugim zahtjevima.

"Poboljšanje uslova i blagostanja u Policiji Kosova bilo bi prevencija za ostavke koje se dešavaju u Policiji Kosova u kontinuitetu. I prethodnih godina i ove godine počele su sa nekim ostavkama i definitivno su sve ostavke koje se dešavaju u Policiji Kosova ostavke zbog nezadovoljstva uslovima, tačnije plate koja ne pokriva troškove porodice od četiri člana", naglasio je on.

Izvor: Kosovo online/Telegrafi