Kao član delegacije Kosova

Poslanik Skupštine Kosova iz Pokreta Samooopredjeljenje Visar Korenica, kao član zvanične delegacije parlamenta boravi u posjeti Izraelu, iako je svojevremeno vatreno pozivao na nestanak te zemlje, piše portal Demokracia.com.

Korenica je prije izvesnog vremena preko svog naloga na Facebooku pozvao na nestanak Izraela.

"Izrael mora nestati sa lica zemlje!! Azijski kontinent u službi kamikaza islamskog terorizma“, napisao je Korenica, navodi Demokracia.com.

Demokracia.com prenosi i post poslanika Demokratskog saveza Kosova Avdullaha Hotija, koji predvodi delegaciju Skupštine Kosova tokom zvanične posjete izraelskom Knessetu.

"Istorijska posjeta Izraelu, Kosovo i Izrael treba da uspostave strateško partnerstvo. U ulozi predsjednika grupe kosovsko-izraelskog prijateljstva, zajedno sa kolegama iz Skupštine Kosova, sastali smo se sa predsjednikom Izraelske skupštine (Knesset), kolegama iz izraelsko-kosovske grupe prijateljstva, Odbora za spoljnu politiku i odbranu i drugim poslanicima.  Zahvalni smo za odluku Izraela da prizna Kosovo u septembru 2020. godine, koja je doneta tokom razgovora u Ovalnom kabinetu Bijele kuće", napisao je Hoti.

On je naglasio da su od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kosova i Izraela razmjenjene posjete i potpisani sporazumi u više oblasti.

"Predsjedniku Knesseta predali smo poziv za posjetu Prištini, koja bi trebalo da se realizuje u oktobru", otkrio je Hoti.

Izvor: Kosovo online/Demokracija