Posljednja vijest

Policija Kosova saopštila je da se u dubini teritorije Republike Kosovo, u pograničnom području na sjeveru zemlje, sumnja da su kidnapovana tri službenika granične patrole.

„Policija Kosova, u ovom slučaju jedinica granične patrolne policije dežurala je na statičnom mjestu na mjestu Tresave/Bare, duboko unutar teritorije Republike Kosovo, kako bi sprečila korišćenje nelegalnih puteva, koji koriste kriminalne grupe za ilegalni prelazak i krijumčarenje. Policijska jedinica, koju su činila tri granična službenika, danas u podne je saopštila da je u blizini statične tačke uočila maskirano i naoružano lice, au ovom slučaju su upućene dodatne jedinice u pomoć u pravca ove tačke“, saopšteno je iz policije.

Dalje, u saopštenju se navodi da su "po dolasku na tu lokaciju, jedinice za pomoć uočile samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su dežurali na toj lokaciji".

Poznato je da su na ovu lokaciju odmah krenule i druge policijske jedinice, kao i da su obavještene i druge bezbjednosne institucije, među kojima i Kfor, jer se sumnja da su policajce kidnapovale srpske snage.

„U cilju preduzimanja konkretnih radnji za bezbjednost policajaca za koje se sumnja da su kidnapovani od strane srpskih snaga, kontaktirani su svi lokalni i međunarodni mehanizmi kako bi oni bili što prije pušteni i vraćeni Policiji Kosova“, navodi se u saopštenju.

Takođe, razni srpski mediji su objavili da su pripadnici srpskih specijalnih jedinica uhapsili službenike Policije Kosova.