Poslanik AAK-a

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da Srbija ne može da nameće uslove Kosovo u vezi održavanja izbora u četiri opštine na sjeveru, prenosi Reporteri.

Tahiri je poslije sjednice predsjedništva Skupštine Kosova "zamolio" vladu Kosova da bude oprezna, jer prema njegovim riječima, Srbija ne može da nameće Kosovu uslove za održavanje izbora u četiri sjeverne opštine.

„Na sjednici Predsjedništva smo se pozabavili dva pitanja kojima smo se mi kao poslanička grupa bavili. Prvi se odnosi na problem sopstvenih prihoda opština. Ono što sam naglasio u predsjedavanju je da nećemo glasati ni o jednom međunarodnom sporazumu, neće učestvovati ni u jednom procesu zakona dok se ovo pitanje ne razjasni. Nepravedno je i neshvatljivo da smo kada smo donosili Zakon o budžetu, odnosno u članu koji je predložio LDK, imali jedan cilj, a to je da sopstvene prihode mogu da koriste opštine. I nema logike da se neko ko plaća porez na imovinu u selu Bradaš taj novac vrati Ministarstvu finansija, pa uslovno podjeli selu Gramočelj“, rekao je on.

Izvor: Kosovo online/Reporteri