Sastanak sa Abazovićem

Premijer Kosova Albin Kurti i premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović potpsali su danas u Prištini sporazum o vazdušnom saobraćaju i uslugama, a kako je Kurti izjavio, taj sporazum će doprineti skraćenju vremena letenja za 15 minuta, piše Lajmi.

"Sporazum sa Crnom Gorom omogućava skraćenje vazdušnih ruta i vremena letenja za 15 minuta", rekao je Kurti.

Istakao je da je Crna Gora prijateljska zemlja za Kosovo i da je u teškim vremenima svojom podrškom to i dokazala.

"Crna Gora je priznala Kosovo 2008. Zahvalni smo što je u teškim vremenima Crna Gora bila utočište za spasavanje više od 100.000 građana Kosova koje je protjerao Miloševićev režim. Mnogi gradovi su otvorili svoja srca sklonivši izbeglice sa Kosova. Danas građani Kosova ne samo da se odmaraju na primorju Crne Gore, već su i značajni investitori koji doprinose ekonomskom povezivanju naše dvije zemlje. Danas blisko sarađujemo na unapređenju mira i bezbjednosti", rekao je Kurti.

Abazović boravi u trodnevnoj posjeti Kosovu, a prije sastanka sa Kurtijem, primio ga je gradonačelnik Prištine Perparim Rama, koji mu je uručio "Ključ Prištine".

Kako je najavljeno, Abazović će se sastati sa liderima parlamentarnih političkih partija, sa predsjednikom PDK Memlijem Krasniqijem i predsjednikom LDK Lumirom Abdixhikuom.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi.net