Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deliu-Kodra uputila je kritiku na račun predsjednice Kosova Vjose Osmani, ističući da za dvije godine na vlasti nije uradila ništa konkretno za Kosovo, već je samo pokazala servilnost prema premijeru Albinu Kurtiju.

Deliu-Kodra je na Facebooku napisala da je Osmani za vrijeme svog predsjedničkog mandata postala "premijerov notar".

"Predsjednica koja je svoju ulogu svela na notara premijera ne može da govori o građanskoj volji i zaštiti interesa građana Kosova. Dvije godine Vjose Osmani u Predsjedništvu simbolizuje servilnost Albinu Kurtiju i nismo videli nijedan konkretan rezultat njenih ustavnih ovlašćenja", ocjenila je Deliu-Kodra.

Deliu-Kodra je navela da su rezultati vlasti Osmani to što nema novih priznanja Kosova, kao ni članstva u međunarodnim organizacijama.

"Nema priznanja, nema članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, nema dosljednog angažovanja. Nema jačanja našeg međunarodnog subjektiviteta", kaže ona.

Dodaje da je Osmani jedino poznata po napadima na političke protivnike "koji danas nisu u mogućnosti da se osvete, jer im se nepravedno sudi za rat OVK".

Izvor: Kosovo Online