TV Dukagjini

Policija Kosova na sjeveru suočava se sa poteškoćama u sprovođenju jedne od važnih odluka sudova, kao što je javljanje optuženih u pojedinim slučajevima u policiji, navodi televizija Dukagjini.

Televizija Dukagjini je prenela da je nedostatak policajaca otežavalo sprovođenje mjere javljanja policiji optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali Policija Kosova nije željela da komentariše ove navode.

"U vezi sa vašim zahtjevom, obavještavamo vas da je Policija Kosova institucija za sprovođenje zakona i da ne komentariše odluke pravosudnih organa. Policija Kosova ima dovoljan kapacitet da izvršava policijske zadatke i ovlašćenja na nivou zemlje u svim policijskim stanicama, uključujući policijske stanice na severu“, navodi se u odgovoru policije.

Musa Damati, advokat Silvane Arsović, jedne od optuženih u slučaju ubistva Ivanovića, kaže da je ona imala problema sa ispunjavanjem ove obaveze.

"U odnosu na moju branjenicu, desilo se da je onog dana kada su bivši policajci najavili ostavku, dobila potvrdu o tome da treba da se pojavi u policijskoj stanici. Ipak, izostali su policajci koji bi potvrdili njeno prisustvo", rekao je Damati.

Svim optuženima u ovom slučaju, početkom mjeseca, sud je ukinuo mjeru javljanja policiji.

Advokat optuženog Marka Rošića, Mahmut Halimi, ističe da je sud pravilno presudio.

"Mjere pritvora, kućnog pritvora, prijava policiji i druge, imaju određenu svrhu, nesmetani tok postupka i obezbjeđivanje prisustva okrivljenog u postupku. To znači da to nije kazna", rekao je Halimi.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi