VOZIT ĆE KAMIONE

Dugogodišnji nogometaš engleskog Newcastlea Matt Ritchie (34) priča je dana na Otoku, pošto je uspio da položi vozački ispit C kategorije te stekne dozvolu da vozi velika vozila.

Ritchie je prošao obuku za profesionalnog vozača pa u buduće može voziti kamione, ali i autobuse, zbog čega su se navijači našalili da bi upravo on mogao biti vozač klupskog autobusa naredne sezone.

Naime, Ritchieju na kraju ove sezone ističe ugovor s Newcastleom i postat će slobodan nogometaš te je još uvijek neizvjesno gdje ćemo ga i da li ćemo ga uopšte od ljeta gledati na zelenim terenima.

Polako se bliži i kraj Ritchieve igračke karijere, a polaganjem vozačkog ispita za C kategoriju nagovijestio je čim se planira baviti u nogometnoj penziji.

Vjerovatno će Ritchie biti jedan od najbogatijih vozača na svijetu, pošto prema trenutnom ugovoru s Newcastleom zarađuje 50 hiljada eura sedmično, odnosno oko 2,5 miliona eura godišnje.

U karijeri je još nastupao za Bournemouth, Swindon Town, Portsmouth i Notts County, a član kluba sa St. James' Parka je od ljeta 2016. godine kada je iz Bournemoutha stigao u transferu vrijednom 12 miliona eura.

Za Svrake je skupio 213 nastupa i postao jedna od ikona kluba u novijoj historiji.