Propao referendum

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj ocjenio je da je propali referendu u četiri opštine na sjeveru Kosova dokaz da je politički suverenitet vlasti Kosova u tom dijelu - nula i da “dijalog” uz specijalne jedinice policije samo ujedinjuje Srbe protiv kosovskih institucija.

“Propao referendum u sjevernim opštinama. Uz to je dokazao da je politički suverenitet naše vlasti u tom dijelu nula. Tri godine ‘dijaloga’ kroz specijalne jedinice policije samo ujedinjuje Srbe protiv kosovskih institucija. Danas, čak i više nego na prošlim tamošnjim lokalnim izborima, Srbi su totalno odbacili proces. Slušali su Srpsku listu, a ne naše institucije”, naveo je Molliqaj.

On je dodao da je postavljanje albanskih gradonačelnika bez ikakvog legitimiteta u četiri opštine sa srpskom većinom od početka bila greška.

“I dalјe je pogrešno držati ih silom na pozicijama koje nemaju realnog efekta osim što su instrumenti u ruci populista Kurtija. Ova trogodišnja tenzija stvorila je Superzajednicu. Kurtijeva taktika nam je donela katastrofalan dogovor. Na severu imamo gradonačelnika sa 200 glasova, a na Kosovu sankcije, izolaciju i stagnaciju. Staviti tačku na ovu glupost”, poručio je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online