Jednogodišnji ugovor

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je juče javni konkurs za zapošljavanje 200 administrativnih službenika u opštinama Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

Traži se 100 administrativnih i pomoćnih službenika u Centrima za opremu dokumentima i centrima za registraciju vozila i isto toliko za rad u Agenciji za upravljenje vanrednim situacijama za opštine na sjeveru Kosova.

Iz MUP-a navode da zapošljavaju radnike na period od godinu dana koji bi radili puno radno vrijeme – 40 sati nedjeljno, a da će im plata biti 423,85 eura (bruto).

Iz ministarstva su ujedno iznjeli opis dužnosti budućih radnika.

Administrativni i pomoćni službenici u Centrima za opremu dokumentima i Centrima za registraciju vozila vršiće obradu zahtjeva za isprave, lične karte, pasoše i vozačke dozvole, obradu zahtjeva za registraciju vozila, obavljanje drugih poslova i izvještavanje rukovodioca centra.

Nadležnosti novih službenika u Agenciji za upravljenje vanrednim situacijama za opštine na sjeveru Kosova biće vođenje evidencije aktivnosti reagovanja u vanrednim situacijama, dosijea, izvještaja, službenih dokumenata, prikupljanje, organizacija i odabir primljenih informacija i unos istih u dnevni izvještaj o vanrednoj situaciji za svoju oblast odgovornosti. Nadležnosti takođe obuhvataju praćenje opšte situacije, posebne aktivnosti, učešće u pripremi vatrogasnih sredstava i opreme, briga o ličnoj i zajedničkoj opremi….

Uslovi za prijem su za oba konkursa isti.

Potrebno je da kandidat poseduje kosovska dokumenta, punu sposobnost djelovanja, zdravstvenu sposobnost, da poznaje jedan od službenih jezika (srpski ili albanski), kao i da nije pravnosnažnom presudom osuđivan za umišljajno izvršenje krivičnog djela.

Od kandidata se traži i da imaju završenu srednju školu, rad na kompjuterima u programima Word, Excel, Power Point.

U sklopu potrebnih opštih zahtjeva traži se i "osnovno znanja prema relevantnoj oblasti obrazovanja“, poznavanje standardnih administrativnih/tehničkih procedura u određenoj oblasti i sposobnost rada u okviru definisanih planova i procedura.

Konkurs je otvoren osam kalendarskih dana od dana objavljivanja, odnosno do 28. decembra.

Ministarstvo navodi da se obrasci za prijavu mogu dobiti na recepciji Ministarstva unutrašnjih poslova ili da se preuzmu sa sajta ovog ministarstva.

Druge detalje o prijavi za konkurs, odnosno predaji iste, možete pronaći ovdje.

Podsjetimo, početkom novembra Srbi sa sjevera napustili su većinu kosovskih institucija, uključujući vladu, skupštinu, skupštine opština na sjeveru, policiju i pravosuđe.