Uhapšen odbornik LVV

Na nekoliko lokacija u luksuznim naseljima u opštini Priština, rano jutros Policija Kosova započela je pretrese, a u sklopu nastavka akcije "Brezovica". Za sada je uhapšeno sedam osoba, među kojima i, kako saznaje Kallxo, poslanik Samoopredjeljenja.

Pretres se danas vrši na 11 lokacija, a policija je ojačana i specijalnim jedinicama.

Na licu mjesta jutros je bio i tužilac predmeta "Brezovica", Rasim Maloku, koji je kazao da je već sedam osoba uhapšeno.

"Do sada smo uhapsili sedam ljudi u ovoj operaciji i zaplijenili neke dokaze, uključujući oružje i automobile", kazao je on za Kallxo.

Prema saznanjima ovog medija, među danas uhapšenima je i poslanik Samoopredjeljenja u SO Priština, Berat Lahu, koji je u martu izbegao hapšenje.

Više detalja o današnjoj akciji, biće poznato po njenom završetku.

Podsjetimo, operacija "Brezovica" započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom,  uglavnom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara", na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvijek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Posljednja akcija sprovedena je avgusta, kada su na Brezovici proveravane vikend zone, a posljednja hapšenja sprovedena su u junu i maju kada je uhapšeno pet osoba, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom dijelu policijske akcije "Brezovica" – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i bivši predsjednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.