Obmana građana

Koordinator za poljoprivredu u PDK Naim Ismaili kazao je da je aktuelna vlast zaboravila poljoprivrednike, dodajući da nisu tačne tvrdnje ministra poljoprivrede Fatona Pecija, koji je izjavio da je Kosovo ove godine postavilo rekorde u sadnji pšenice, prenosi Ekonomija onlajn.

"Dok ministar Peci sa ponosom konstatuje da je ove godine Kosovo zasejalo 66.000 hektara pšenice, predstavljajući ovu cifru kao rekordnu u odnosu na prošlu godinu, on zaboravlja da pogleda prinose  2012-2017, kada su na Kosovu poljoprivrednici zasadili pšenicu na 89.000 do 100.000 hektara zemlje“, rekao je Ismaili.

Sadašnja vlast zaboravila je poljoprivrednike, napustila ih i je i ne podržava ih, kazao je Ismailji.

"Aktuelna vlast ih obeshrabruje time što ih ne subvencioniše i ne stvara uslove za plemenit posao kojim se bave. To je dovelo do toga da mnogi poljoprivrednici ove godine ne zasade zemlju i da su mnogi sektori teško stradali, a to će se najbolje videti sljedeće godine. Poljoprivrednici Kosova i svi građani bez razlike već su vidjeli da je populizam ove vlasti sa netačnim brojkama opasna igra, u kojoj državni službenici pokušavaju da obmanu građane", kazao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online