Snimci neistiniti

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine Kosova demantuje sve u vezi afera "Nafta" i "Pšenica", u kojima su se pojavile sumnje o zloupotrebi vezane za kupovinu robe za državne rezerve, prenosi Lajmi.

List Nacionale je objavio razgovor službenika Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine, koji kaže da je ministarka Hajdari vršila pritisak na njega da potpiše potvrdu kojom je okončan otkup pšenice uprkos nedostatku iznosa o kojem su se dogovorili na šta on nije pristao.

Postojale su sumnje da nedostaje devet tona žitarica čija je vrijednost oko šest miliona eura.

Prema tvrdnjama Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine, objavljeni audio snimci su pristrasni i neistiniti.

„Ministarstvo industrije, preduzeća i trgovine obavještava javnost da su svi postupci u vezi sa isporukom robe za državne rezerve razvijeni i nastavljaju da se vode na osnovu zakona na snazi, uključujući i Zakon o državnim rezervama Kosova, Zakon o budžetskim izdvajanjima, Zakon o zaštiti tajnih podataka i Odluke Vlade Kosova”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju da je Ministarstvo preduzelo sve pravne radnje da bi klevetu i uvrede prijavio pravosudnim organima i istovremeno nudi punu saradnju sa svim nadležnim institucijama u vezi sa ovim slučajem.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi