Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku kazala je da je posjetila bivšeg predsjednika Hashima Thaçija u pritvorskom centru u Hagu, istakavši da je izvještaj Freedom housa o povezanosti Thaçija sa organizovanim kriminalom netačan, prenosi Ekonomija onlajn.

"Konačno sam juče posjetila bivšeg predsjednika u Hagu. Pred njim i njegovim saborcima je važna bitka za istoriju našeg oslobodilačkog rata. Naravno, čak i iz zatvora uživaju u svakom uspjehu Kosova, ali se ni najmanje ne trude da imaju bilo kakav politički uticaj", kazala je Çitaku.

Çitaku je navela da je, izvještaju organizacije Freedom house u kojem je navedeno da je bivši predsjednik Kosova Hashim Thaçi povezan sa organizovanim kriminalom i korupcijom na visokom nivou, netačan.

"Skoro dve godine Thaçi se nalazi u pritvoru. Čak ni fizički nije prisutan na Kosovu, a još manje politički aktivan. Voljela bih da znam magičnu formulu koju je, prema izvještaju, Thaçi koristio da bira i postavlja ljude na funkcijama na Kosovu. Štaviše, prati se svaka posjeta i svaki telefonski poziv Thaçija", kazala je Çitaku.

Ona je navela da ovakav izvještaj da nije štetan, bio bi smiješan.

"Upravo takve izvještaje, bez izvora informacija i bez ijedne činjenice, tužilaštvo u Hagu jedva čeka da zloupotrebi da vođe OVK ostavi u pritvoru", kazala je Çitaku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online