Ljekar u Glavnom centru porodične medicine u Lipljanu Faruk Gashi suspendovan je jer je odbio da pruži pomoć pacijentu koji je preminuo na putu ka Univerzitetskom kliničkom centru Kosova, prenosi Koha.

Nakon pisanja Kohe o ovom slučaju i objavljivanja snimka na kojem se doktor čuje kako govori da "ne radi EKG aparat", Uprava za zdravstvo je saopštila da je Gashijeva izjava bila lažna.

"Direktor Uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu Shkelezen Hajdini suspendovao je sa posla ljekara opšte prakse Faruka Gashija. Nakon konstatacije direktora Centra porodične medicine i načelnika Hitne pomoći u Lipljanu da postoji neophodna oprema i da je EKG u funkciji i u Centru i u Hitnoj pomoći, doktor Faruk Gashi je suspendovan, zbog nemara i neodgovornosti“, navedeno je u saopštenju Opštine Lipljan.

Navodi da će se slučaj nastaviti u redovnom sudskom postupku.

"Nikome neće biti tolerisano da se prema pacijentima ponaša neodgovorno zbog nemara, neodgovornosti ili drugih razloga“, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, 56-godišnji muškarca iz Velike Dobranje, u opštini Lipljan, preminuo na putu ka Univezitetskom kliničkom centru Kosova, jer mu nije pružena odgovarajuća ljekarska pomoć.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline