Lider AAK

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj optužio je aktuelnu vladu i premijera Albina Kurtija da su prevarili građane Kosova koji su im dali povjerenje da upravljaju, prenosi Lajmi.net.

Haradinaj je rekao da je Kurti „prevarant koji je nastavio dijalog sa Srbijom, bez prethodnog uvođenja recipročnih mjera, koje su obećali“.

„Gospodine Kurti i njegova vlada su prevaranti. Kada sam to rekao i prvi put kad su bili na vlasti, mnogi me nisu dobro razumeli. Vodio je svoj pokret, obećao je Kosovu samoopredjeljenje, a ne pregovore, ali je taj čovjek nastavio pregovore bez vraćanja poreza i reciprociteta, koje je obećao“, rekao je Haradinaj.

On je zato izrazio uvjerenje da će stranka na čijem je čelu pobjediti na lokalnim izborima koji se na Kosovu održavaju 17. oktobra.

„Uvjeravam vas da smo pobjednici i da neće biti većeg pobjednika od AAK na Kosovu. Pobjedićemo zato što smo ostali čak i kada mnogi drugi nisu mogli, ali i pobjedili smo, Kosovo je pobjedilo, osvojili smo i slobodu. Ustali smo i vjerovali smo da ćemo vratiti život i vratili smo ga. Mi smo prvi koji se suočavamo sa napadima na vrednosti slobode“, rekao je Haradinaj.

On je dodao da će ova stranka imati kandidate za gradonačelnika u svim opština sa albanskom većinom, osim u Elez Hanu.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net